~ Organic sewing thread ~

I know there are a lot of souls and creatures out there sharing my passion for sewing. And since I like to sew, and has a lot of sewing project, there is one thing I absolutely can not be without: The sewing thread. I've wondered where I could get some that were both organic/ecological and ethicly produced. I found a danish web-store on line, and I was lucky to find the threads of my desire to be half priced!

Yesterday I recieved them in the mail, and here you have my little collection.Visit www.markno.dk to buy some too :) You can find more threads here and here

- Do you have any  experience with organic threads?
Can you recommend any?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Love and light ~

#sy #søm #tråd # sytråd #økologisk #natur #miljø #miljøvennlig #grønn #inspirasjon #Gaiadóttir

16 Plants in my garden

Branna Laurelin

31.01.2014 kl.14:09

Oooh, nice! Må sjekke ut den butikiken. Takk for tipset :)

~Gaiadóttir~

31.01.2014 kl.14:32

Branna Laurelin: Var ikke så mange tråder igjen nå, da, men kanskje du finner noe ^_^ Og googler du organic sewing thread, finner du helt sikkert flere gode alternativer :)

Branna Laurelin

31.01.2014 kl.14:37

Takk, skal se hva jeg finner. Er også på leting etter økologisk stoff, men synes det er så mye kjedelig der ute og veldig få fine mønstre og trykk.

Varda

31.01.2014 kl.15:01

Jeg selv foretrekker lintråd, eller ulltråd, avhenger av materialet jeg skal sy på. ,)

Faerietale Princess

31.01.2014 kl.15:53

Jeg har den Etsy-butikken du linket til lagt til i favoritter :) Tenkte jeg skulle kjøpe tråd derifra neste gang jeg har behov for tråd!

~Gaiadóttir~

31.01.2014 kl.21:37

Branna Laurelin: Det leter jeg også etter, og er helt enig med deg. Tror det er et heller dårlig utvalg :/ Men blir vi flinkere til å etterspørre, vil det sikkert bli bedre tilbud også!

~Gaiadóttir~

31.01.2014 kl.21:41

Varda: Jeg har ikke så mye erfaring med forskjellig tråd, og denne gangen prioriterte jeg at det var økologisk produsert :) Dette er også til maskin, og du syr vel mest for hånd? Hva kan du om produksjonen av lin? Kunne tenke meg å prøve det når jeg skal sy/dekorere for hånd :)

~Gaiadóttir~

31.01.2014 kl.21:41

Faerietale Princess: Jeg la den til jeg også, da jeg fant den :) Tenker noe sånt til neste gang jeg også. Fikk ikke noe hvit-aktig denne gangen, så :3

Varda

31.01.2014 kl.22:39

Vikingklær syr jeg kun for hånd, skal det være, så skal det være. Andre klær går på maskin. Angående lin så foretrekker jeg det some r håndvevd, får mye mer forskjell i strukturen, enn det som er maskinvevd. Og det jeg ikke liker med f.eks Stoff og Stil sitt lin er at de har viskose (mener jeg å huske) med i det, liker ikke når det blir lagt til syntetiske materialer i klær, føles så statisk og ekkelt.

~Gaiadóttir~

01.02.2014 kl.11:10

Varda: Hvor er det du kjøper linstoffer og tråd? Og hvor blir det laget? Er det økologisk? ^_^ Haha, ja, det kan jeg skjønne, men det finnes vel sikkert noen som liker at det er litt elastisk :)

Naviana

01.02.2014 kl.19:22

Må bare nevne at så vidt jeg vet er viskose et slags naturmateriale, om enn ganske prosessert? MEN stoff og stil er full av utvannede tekstiler med plastikk i ja! (polyester). Ellers er jeg og symaskinen kresen på sytråder...

~Gaiadóttir~

01.02.2014 kl.19:37

Naviana: Hihi, på en eller annen måte er vel det meste en eller annen form for naturmateriale, siden det stammer fra naturen x) Hva slags sytråd er det du har, da? :)

Naviana

02.02.2014 kl.15:21

Ja, viskose er cellulose da ;) Jeg bruker Gûterman eller Mölnlycke. Siden jeg har ny symaskin, vil jeg være sikker på at tråden ikke skader maskinen, så derfor går jeg for dem... er jo ikke så mye tråd jeg bruker uansett, sånn i forhold til stoff.

~Gaiadóttir~

02.02.2014 kl.21:05

Naviana: Okei, da skal jeg notere dem ned :) Haha, nei ^_^

Fru S.

03.02.2014 kl.14:27

Tusen takk for tips! *leggje til i Etsy-favoritter* Blir nok ei bestilling snart, då eg kjenner det kribler i fingrane etter å ta symaskinen fatt igjen, spesielt etter at eg fekk også fekk byste til bursdagen min ^^ Stoff er likevel ein utfordring ja, er ikkje enkelt å finne noko som er sertifisert økologisk! Så vi må nok berre tipse kvarandre om vi finn noko (mulig Natursamfunn-tråd dette).

Frå det andre som har vore diskutert her kan eg elles leggje til at viskose er naturfiber (ikkje syntetisk), dog av det mest prosesserte slaget (mellomprodukt i celluloseproduksjon), men det er uansett eit betre alternativ enn ulike polyester-varianten! Kan også leggje til at "Stoff og Stil" har 100% lin også, sjølv om det ikkje er merka som økologisk. Ideelt sett skulle ein kanskje prøvd å dyrke lin sjølv? Veit at det vart gjort eit prosjekt med det på Hordamuseet her i Bergen (der Bjørgvin Marknad vert arrangert).

~Gaiadóttir~

03.02.2014 kl.14:43

Fru S.: Så heldig du er som fikk deg det! *føre til ønskelisten før jeg glemmer det igjen* Ja, det var en god idé å lage tråd på natursamfunn om det :)

Takk for fine opplysninger :) Jeg har så mye materiale jeg skal redesigne, så har ikke begynt å tenke på hva jeg skal sy fra bunnen av ennå - da er det fint at jeg har snille og kunnskapsrike venner som kan dele slik informasjon med meg ^^

Plant a new seed:

~Gaiadóttir~

17, Alvdal

.*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫ Welcome to the enchanted life of a Fairy of the Norwegian Woods, who is working for peace, freedom, justice, goodness, beauty, and a greener humanity in harmony with plants, animals, each other, the Earth and the Universe. ✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*

✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*bilde


Categorys

Arkiv

^ Back to Top
hits