~ Light in the Darkness ~

My february faery oracle:

Here is a little summary of what the book says about the card:

"It is in the head that inspiration, fire and power are said to reside. It is when we feel and see and know that connection to all that is, when we are afire with inspiration and ideas that flow to us and from us and within us, that we are restored to our true self. This beautiful ancient being whose light is fading, is passing this wisdom into the young.

Old wise ones have messages for you and you can learn much from them. Allow them to pass on their wisdom to you so a living tradition continues. Understand that you come from a long line of wise ones and connect with those elders."

It is fascinating that my first card was about the young ones, and then this is about the elder ones. I don't know much about my ancestors or ancestral line, I do not have any grandparents, and have never really known any elders in my life. I never met my mothers parents - they died before I was born, and my fathers parents I only knew a few years before they passed away too.

Even though I only knew her a short time, I really loved my father's mother. My strongest memory of her is that she used to sit in her favourite chair with my younger sister on her lap, and me and our older cousin on each armrest, reading old folktales and fairytales to us. Our favourite was De tre bukkene Bruse (English: Three Billy Goats Gruff). It was perfect since we were three. And we always got loads of chocolate when we wisited her!^^ 

I often wonder how it would be to have grandparents around while growing up. What it would be like having them here now. What they would think about the present me, about my choices and path in life. I will never know, but I am fine with that. Sometimes I think it was for the better that I lost them in my early years, so it wouldn't hurt as much as it would to lose them at an older and more concious age. On the other hand, since I lack the experience of losing someone close to me, I think it will be harder for me to lose someone now. But there is no need of such sad and gloomy thoughts now! :)

I am grateful for what they have given me and what I am still to recieve. I am going open up more and listen. I know the wisdom of my ancestors will come to me soon. If I'm in the dark, they will show me the light.

- Do you have any grandparents or elders in your life? :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Love and light ~

#besteforeldre #familie #barndom #generasjon #forfedre #engelsk #eventyr #nostalgi #orakelkort #magi #spådom #fe #feer #historie #filosofi #Gaiadóttir

12 Plants in my garden

Katrine

07.02.2014 kl.12:42

Åh, det er så ukjent for meg å ikke skulle besteforeldre som en del av livet. Jeg har alle fire besteforeldre som lever i beste velgående, og jeg har vokst opp med tre oldeforeldre :) To av dem mistet jeg i begynnelsen av tenårene, og oldemoren min døde i fjor vinter.

Både bestemor og bestefar, og oldemor og oldefar som jeg mistet for ca. 10 år siden, bodde bare 50 meter unna oss, så de har liksom alltid vært en del av hverdagen. Jeg var hos oldemor og oldefar nesten hver dag, og lekte med gamle ting eller satt ved kjøkkenbordet og fikk høre historier fra gamledager. Veldig glad for at jeg har fått oppleve det!

Farmor og farfar har jeg ikke så mye kontakt med, men bestemor og bestefar har jeg et veldig godt forhold til :) Nå har jeg jo flyttet, så jeg ser de ikke hver dag slik jeg har gjort i 19 år :P Men jeg snakker nå stadig med de ^^

~Gaiadóttir~

07.02.2014 kl.13:09

Katrine: Så koselig å lese! Du er heldig som har så god kontakt med alle sammen! :D Min fars foreldre bodde like i nærheten, så jeg traff dem ofte da de levde :) Vi bodde i samme villa, men forskjellige leiligheter, så da er det jo ikke så rart at jeg så dem ofte, hehe!

Den av minste besteforeldre som levde lengst og døde sist, var oldefaren min, altså faren til moren til faren min. Han ble 97! :) Har alltid syntes det var så rart at han døde etter dattern sin...

Cecilie

07.02.2014 kl.13:31

Eventyrfortellingen høres kjempekoselig ut!

Tre av besteforeldrene mine lever fremdeles. :) Farfar har jeg nesten ingen kontakt med, men mormor og farmor ser jeg som regel én gang i uken. Det går ikke busser hjem på kveldene, så jeg sover av og til over hos mormor eller farmor i stedet, ettersom de bor i byen. Jeg synes det er veldig vanskelig å forestille meg et liv uten de to - spesielt farmor, for det om jeg er like glad i begge. Hun er på en måte "limet" mellom meg og pappas del av familien. Etter at pappa døde, har det vært litt vanskelig å ha god kontakt med dem, spesielt ettersom mamma ikke har noe kontakt, men farmor har alltid vært der og er der alltid og jeg trenger hjelp til noe.

Jeg har også to levende oldemødre. Vi besøker dem av og til i sommerferiene. De er vel begge litt over 80, og hun ene svømmer i fjorden hun bor i om vinteren (!!). Det er iiiskaldt å bade der om sommeren også på grunn av all strømmen i vannet, så hun er kjempetøff som bader der når det er snø og vinter.

~Gaiadóttir~

07.02.2014 kl.13:43

Cecilie: Ja, det var skikkelig koselig! Det er et veldig sterkt minne :)

Det er bra du har sånne flotte bestemødre som tar så godt vare på deg og familiene sine :)

Oi! Så imponerende! Har vært mange utrolig tøffe og spreke eldre mennesker i media den siste tiden, så det er nok bare en økende trend! Lurer på hvordan jeg blir når jeg blir gammel, haha! Din oldemor er i allefall inspirerende! ^^

Julianne

07.02.2014 kl.14:06

mine besteforeldre er mere som foreldre for meg. Jeg føler jeg begynner å bli litt immun mot angsten for at noen skal dø, etter Synne døde. Jeg forventer liksom det verste nå, så når besteforeldra mine dør, tror jeg at jeg vil være forberedt, siden jeg antar at alle kan dø når som helst og hvor som helst. Kanskje ikke den sunneste holdningen, men det er vell bare en overlevelsesteknikk som funker akkurat nå.

Det er flott med besteforeldre og oldeforeldre, de lærer deg viktige kunnskaper om du lar dem.

Av besteforeldra mine har jeg lært å lage fenalår, sylte, safte, strikke, sette poteter og grave de opp, snekre, ro i båt og starte båtmotor, og snart skal jeg lære meg å sette garn sammen med bestefar, og muligens krabbetæna. Jeg har også lært at det er lett å rote seg bort i et tankesett, for hvis du tenker de samme tankene for lenge, så er det nesten umulig å komme seg ut av dem. Jeg skal aldri lukke meg, på samme måten som mine besteforeldre har gjort. Jeg skal alltid strebe etter et åpent sinn.

~Gaiadóttir~

07.02.2014 kl.14:21

Julianne: Jeg forstår veldig godt at det går an å tenke sånn. Jeg ser med frykt på den dagen jeg mister noen som står meg nær, men jeg prøver og klarer å ikke tenke på det. Men når det skjer, hvis ikke jeg forsvinner først, så kommer jeg ikke til å takle det så bra, tror jeg. Kommer selvsagt an på hvem det er, da.

Så mye spennede du har lært! :D Og det høres ut som du har veldig sunne tanker rundt alt dette her :) Tenk å ha deg som bestemor! ^^

Heresetai

07.02.2014 kl.15:22

Jeg har vokst opp med tre besteforeldre. Farfaren min døde før jeg ble født, og mormor og bestefar har dødd i ettertid. Nå har jeg bare farmor igjen. Jeg er veldig glad for at jeg vokste opp med nesten alle besteforeldrene mine tilgjengelig, og det var veldig trist da de døde. Men samtidig visste jeg at da de til slutt forlot denne jorden, så var de klare for det - det skjønte jeg på dem, og det er godt å vite :)

~Gaiadóttir~

07.02.2014 kl.15:29

Heresetai: å bra at du har hatt god erfaring med dine besteforeldre :) Ja, det er lettere å akseptere død når en har slik viten :)

Fru S.

07.02.2014 kl.16:21

Vise ord, frå både kortet og deg :)

Eg har vakse opp med alle besteforeldra mine: Mormor og morfar i Nord-Noreg og farmor og farfar i nabohuset. Eg har alltid hatt eit godt forhold til alle saman, men kanskje spesielt farfar. Eg var nemleg første barnebarnet i familien og han knytta nære band til meg heilt frå eg var fødd, vi hadde til og med same fødselsdag! Hugsar kor mykje eg elska å vere med han rundt her heime, spesielt på verkstaden (Reodor Felgen-type), og at vi alltid sat saman på kjøkkenet og snakka kvar dag eg kom heim frå skulen. Det er gode minner, men også såre, då han døyde av sjukdom då eg var 12 år gamal... og eg veit av erfaring at ingenting kan forberede deg på døden til nokon du er glad i, sjølv om du veit den kjem. Likevel trur eg det er bra slik, for kva anna viser stor sorg, enn at du har følt stor kjærleik? Og kva er vel livet utan kjærleik?

~Gaiadóttir~

08.02.2014 kl.00:21

Fru S.: Dette var veldig rørende å lese, Silje! Takk for en nydelig kommentar :) Jeg ser det for meg, ei skjønn lita tulle ute på trappa med farfaren sin <3 Du har helt rett! Størst av alt er kjærligheten, og de er alltid med oss i hjertene våre :)

Anton

09.08.2014 kl.09:37

Hei :)

Du har en unik och fin blogg.

Ner jag var ca 10 år åkte vi till Finland der jag kunde møta min mors mors mor Selma, vi kallade henne gammelmormor. Min mormor lever fortfarande, men har haft en psykisk sjukdom sen hon var ca 30, så mamma tar hand om henne varje dag. Min Fars mor lever och blev 95 i år, hon har inte ett enda grått hår på huvudet, men ett stort mørkt vackert tjokkt hår, hon har aldrig rørt alkohol eller cigaretter, och tycker om att åka till stan och gå på cafèer, helt tills i år då hon flyttade in på ett hjem før eldre ved 95 års ålder! :D

Min mors far dog innan jag føddes, samma med min fars far. Har kun varit omgiven av starka kvinner i mitt liv :) och min far, som nu vårdas på sjukhus i Indien. Vi får hoppas att han tillfrisknar och kommer tilbaka til sin familj som bor i många av de nordiska lenderna inklusive Norge :)

Nydelig blogg. Takk før att den finns.

~Gaiadóttir~

09.08.2014 kl.10:47

Anton: Takk, så koselig å høre Anton ^^

Takk for at du ville fortelle om dine foreldres foreldre til meg :) Din fars mor høres ut som en vidunderlig kvinne! :D

Jeg ønsker god bedring til de som står deg nær <3

Takk for at du liker den og leser og kommenterer :)

Plant a new seed:

~Gaiadóttir~

17, Alvdal

.*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫ Welcome to the enchanted life of a Fairy of the Norwegian Woods, who is working for peace, freedom, justice, goodness, beauty, and a greener humanity in harmony with plants, animals, each other, the Earth and the Universe. ✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*

✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*bilde


Categorys

Arkiv

^ Back to Top
hits