~ The strange little box ~

The last few days I've been out on my family island without electricity, internet or even peers. I've felt rather lonely and all that alone time has given me too much time to think, and all the bad thoughts I'm carrying around is coming back to the surface. I've cried a lot, but I've tried to do fun and healing things. I'ts kind of strange to say, but I've really missed social medias these days...
Kind of ironic of this Nature Girl :p

I've never really been interested in gadgets, though. At times I actually fear them! :o

And I've been called a luddite and a technophobe who thinks
all forms for modern technology is evil.

And that is not too far from the truth :3

I did demonize smartphones earlier, especially the iPhone. I saw them as the ulitmate symbol of materialism (still do sometimes) and wouldn't be caught dead with it. I was actually afraid someone would mistake my old iPod for an iPhone (the one that I got for free in 2010 from the Norwegian youth environmental group Natur og Ungdom (NU) (Nature and Youth - Friends of the Earth Norway).

Everyone has these phones, but I didn't want one. I already had a phone that was working just fine, so I didn't need one either. I don't want to produce more garbade and I don't have the consciense to buy something knowing that they are created by poor and exploited people under horrible conditions, produced for evil and companies that only care about money. (Though this might have happened some time during my life...)

At the same time I really wanted one... because of Instagram!

For quite some time I was looking and drooling over the gorgeous pictures my friends were posting on their accounts. I was sick of feeling like a stalker, and frustrated because I couldn't like or comment their photos. Unfortunately the only way to get this amazing invention was to have this so-called smartphone...

But then, right after new years I was gifted one that had been used!

I must admit I've become quite fond of it, and I am very happy that I finally got to create an account on Instagram :)

Of course this fairy had to have a *sparkly cover* ^^

- Do you have a smartphone? :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

~ Love and light ~

#instagram #smartphone #telefon #teknologi #media #sosialemedia #blogg #miniblogg #bildeblogg #bilder #engelsk #Gaiadóttir

22 Plants in my garden

PandaCat ~<3

12.07.2014 kl.14:32

Har ikke Iphone, lika dem ikke xD men har Samsung S3. og den har holdt seg ganske greit^^ *happy* og jeg er ikke fristet på en ny Samsung S5. no thank you.

~Gaiadóttir~

12.07.2014 kl.14:39

PandaCat ~: Hehe^^ Jeg fikk jo min i gave, og må si jeg er veldig fornøyd med å ha en iPhone :) Men jeg tror jeg hadde vært fornøyd uansett hva slags telefon det hadde vært :) Bra din har holdt seg godt og du ikke har lyst på en ny :D Er dessverre alt for mange som skaffer seg en ny telefon så fort det kommer en ny modell på markedet :/

Wolfie

12.07.2014 kl.14:53

Jeg er alltid sånn som arver mobiler jeg. Pappa fikk ny fra jobben, så arvet store broren min den, så jeg, og så søstra mi :)

~Gaiadóttir~

12.07.2014 kl.15:06

Wolfie: Åh, så flott! :D Det var et eksempel til etterfølgelse :) Både økonomisk og miljøvennlig <3

Annette

12.07.2014 kl.15:09

Jeg skjønner hva du mener, man vil ikke bli for avhengig av verken internett eller føle at man "må" ha nye elektroniske dupeditter, fordi det er "in" og at "alle" har det.

Jeg arvet en gammel iphone, og syntes det var som å komme inn i en ny verden i grunn. Er en flittig bruker av instagram jeg også, og da er det gøy å ha en smarttlf, med et godt kamera. Den gamle 3G'en måtte byttes ut, så da kjøpte jeg meg iphone 5s i fjor..det ER en dyr dings, men jeg får også endel glede av den.

Jeg har litt blandede følelser ang denne moderne og elektronikse verdnen, det med å bytte ut tlf sin hvert år (eller oftere?!) synes jeg er forkastelig.

Kan skjønne du savnet sosiale medier, vi blir vel mer enn mindre avhengige av det, vi som bruker det ofte. Akkurat det liker jeg ikke, men samtidig vil jeg ikke gi det opp. Jeg tror det er viktig å bruke det "med måte", det er viktig å komme seg ut i naturen, ikke sjekke facebook hvert 5. minutt, slappe av og ta litt avstand til det. Skulle på en måte ønske jeg levde i en annen tid, der det ikke fantes noe moderne teknologi, men jeg lever i denne tiden, så får man heller prøve å la være å ikke bli en slave for internett og sosiale medier.

Nienna

12.07.2014 kl.23:09

Kom på dette diktet når jeg leste innlegget ditt, hehe. Jeg er veldig glad i det selv. :)

Song for the Luddites

As the liberty lads o'er the sea

Bought their freedom, and cheaply, with blood,

So we, boys, we

Will die fighting, or live free,

And down with all kings but King Ludd !

When the web that we weave is complete,

And the shuttle exchanged for the sword,

We will fling the winding sheet

O'er the despot at our feet,

And dye it deep in the gore he has poured.

Though black as his heart its hue,

Since his veins are corrupted to mud,

Yet this is the dew

Which the tree shall renew

Of Liberty, planted by Ludd!

Lord Byron, 1816

voluhellir

13.07.2014 kl.01:12

Glad to hear im not the only one with technophobia! I havent had a phone in years now. Only piece of technology i have is my computer. Makes it hard to blog sometimes and a bit awkward in the family dinner parties when my old parents are snapchatting eachother and i have to ask them what it is ;). But even with so little, its hard to have a healthy relationship to it; addiction! :)))

~Gaiadóttir~

13.07.2014 kl.12:29

Annette: Vi har nok veldig likt syn på ting, ja. Og jeg skjønner at folk har lyst på ny telefon med bedre kamera, men hvis det var kamera jeg var interessert i, tror jeg kanskje jeg hadde kjøpt et kamera :3

Etter å ha tilbragt mange dager med familie fra tidligere generasjoner enn min egen i det siste, får man et visst perspektiv på ting som teknologi. De hadde så vidt vanlig telefon og tv, mens dagens unge har hatt iPad siden spedbarnsalderen. Selv er vi i vår generasjon vokst opp i en slags mellomtid hvor vi har sett hvordan teknologien har utviklet seg og skutt fart, som også er veldig interessant :) Og dette med hvordan ting, ikke bare teknologiske ting, blir/ble tatt vare på vs. hvordan det bare byttes ut i dag er fryktelig.

Jeg vet at jeg er avhengig av sosiale media. Spesielt facebook. Jeg prøvde jo å ha en pause fra det i mars, som gikk ganske greit, men det hjalp meg ikke med å bli flinkere til å bruke det mindre etterpå, dessverre. Skal prøve å velge meg noen faste dager til høsten, som jeg ikke gir meg selv lov til å bruke facebook, eller noe :p

~Gaiadóttir~

13.07.2014 kl.12:32

Nienna: Det var fint, ja! Og passet faktisk veldig bra :D En liten luditt o'er the sea er jo det jeg har vært i det siste, haha! ^^

~Gaiadóttir~

13.07.2014 kl.12:40

voluhellir: Wow! :D It's very inspiring to hear about that people can thrive without all these technological items when the rest of the society tell us that we need them.
Haha, that is cute! It also felt kind of strange when my mother was being fancy and snapchatting when I had no idea what it was :3

And yes, you are right... someone at a party yesterday said something interesting. She was referring to me not eating meat, drinking alcohol or smoking, and said she thought everyone had their own kind of addiction. Some smoking, some drinking etc. and then asked me what mine was. I had to say attention :p I'm not addicted to the techological items in themselves, but what they give me... and I guess it's the same with everything we are addicted to... Are you addicted to anything? :)

Pia Amariel

13.07.2014 kl.17:15

Jeg kjøpte en billig telefon til så å si ingenting gjennom abonnementet mitt for noen år sia, og den beholdt jeg frem til den begynte å fuske. Da måtte jeg oppgradere til noe bedre, og tilfeldigvis dukket det opp et tilbud på Samsung S3 på våren i fjor, så det var min første ordentlige smarttelefon hvor jeg faktisk benytta meg av diverse apper. Nøyaktig et år etter kjøpet ble jeg ringt av netcom og fikk spørsmål om jeg ville få rabatt på en ny telefon eller rabatt på abonnementet. Jeg gikk selvfølgelig for å få billigere regninger da, for et år er jo ingenting. Men tror du ikke at for noen dager siden begynte denne telefonen også å fuske litt allerede? Det verste er at jo nyere telefonene er, jo dårligere kvalitet er det på dem, nettopp på grunn av dette bruk-og-kast-samfunnet vi lever i. Teknologien er dårligere nå for en grunn, for da må det byttes ut fortere og det tjener produsentene bedre på. Det er helt forkastelig, men telefon må man jo nesten ha i dagens samfunn, så en må nesten bytte ut når den man har begynner å bli gåen.

Når det gjelder sosiale medier trenger jeg ofte pauser for jeg blir helt gal av å hele tida være tilgjengelig, men så er det enkelte andre som ikke forstår det og blir fornærma når jeg prøver å BARE bruke internett uten å prate med dem. Liker ikke det, for det går jo rett på samvittigheten med en gang, og om man ikke er tilgjengelig blir man jo bare sett på som egoistisk eller "uinteressert". Det er dessverre sånn det har blitt med disse sosiale mediene. Ingen er utilgjengelige lengre og tiden ens er plutselig allemannseie så lenge man ikke er på jobb eller sover. Det er faktisk litt foruroligende.

~Gaiadóttir~

13.07.2014 kl.18:00

Pia Amariel: Det er fryktelig frustrerende hvordan alt som produseres stort sett bare er søppel :o Det er fordi folk er mer opptatt av økonomisk vekst enn noe annet. Og det finnes ikke noe mindre bærekraftig enn det...

Jeg er spent på å se hvor lenge denne telefonen varer. De forrige jeg hadde hadde jeg i og 5 år, som er ganske grei tid :)

Huff, du poengterer noe ganske skremmende der, ja. Jeg tror også at mye av avhengigheten handler om at man er redd for å gå glipp av noe. Det har jeg både kjent på meg selv og hørt fra andre...

Pia Amariel

13.07.2014 kl.18:47

Nei, ikke sant. De fleste trenger penger for å leve i dag, men det finnes grenser for hvor viktig det faktisk er. Men dessverre er det manges førsteprioritering, og det er veldig frustrerende for de av oss som setter andre ting høyere.

Ja, 5 år er ikke dårlig i det hele tatt (:

Det er klart man blir ekstra nysgjerrig når informasjon om alt og alle er mer tilgjengelig enn før, men av og til må man bare koble ut og ta avstand og fokusere på seg selv. Prøve å fortrenge behovet for å dele alt med alle og å selv vite så mye som mulig om hva andre også driver på med. Jeg sliter med det samme, men av og til må jeg bare gi meg en mental bitch slap og bare logge av og forsvinne i min egen verden :p

~Gaiadóttir~

13.07.2014 kl.18:58

Pia Amariel: Hehe, jo, man trenger penger, men det er uforståelig at det er det eneste fokuset til enkelte...

Du er så fornuftig og reflektert! Et sunt forbilde for mange <3

Pia Amariel

13.07.2014 kl.19:02

Jeg er helt enig, det er et alt for stort fokus hos veldig mange.

Å, tusen takk! Det er veldig hyggelig å få høre <3

Men det må jeg jo si at du også er, vi har ganske likt syn på veldig mye (:

~Gaiadóttir~

13.07.2014 kl.19:26

Pia Amariel: Hihihi <3

Fru S.

13.07.2014 kl.21:11

Skal ein først ha smarttelefon er jo det å kjøpe/få brukt ei god løysing, då det ikkje innebærer ny bruk av ressurser :) Om du likevel ein dag ser deg nødt til å skaffe ein ny telefon vil eg anbefale Fairphone på det sterkaste (www.fairphone.com)! Vi var begge einige om at vi ikkje skulle skaffe oss smarttelefoner før vi følte at det fanst ein meir miljøvennleg og etisk telefon som vi kunne stå inne for (har ikkje noko til overs for dei andre telefonane på marknaden). Derfor har vi jo begge vandra rundt med våre "steinaldertelefoner" sidan vidaregåande (venta faktisk bevisst med å skaffe meg mobil til eg begynte på vidaregåande :p). Men då vi oppdaga Fairphone-prosjektet i fjor følte vi endeleg at vi hadde funnet "vår" telefon, som ihvertfall er eit steg i riktig retning :)

Når det gjeld teknologi generelt er eg ikkje imot det, då det har (og framleis er) med på å føre oss framover, men det betyr ikkje at all teknologi er god teknologi. Og minst like viktig: Det betyr ikkje at all bruk av teknologi er god bruk. Personleg er eg blitt svært opptatt av rettigheiter ift fridom og personvern, då altfor mange har eit ukritisk forhold til teknologibruken, som igjen er med på å drive overvåkningssamfunnet framover. Noko anna som driv fram både overvåkings- og forbrukersamfunnet er jo lukka teknologiutvikling (proprietary sofware), slik både Apple og Google frontar i stor skala, i motsetning til åpen og fri teknologiutvikling (open source software). Så noko av det viktigaste ein kan gjere er å velje open source-alternativ framfor dei (ofte) meir velkjente tenester frå teknologigigantane (ift ting som programvare, epost, nettlesare, skylagring osv).

PS: Forstår godt at du fekk lyst på smarttelefon pga Instagram, er ein av dei tingane eg har hatt lyst til å prøve sjølv! (men har funnet ut at også dei er kjøpt opp av Facebook, så vi får no sjå :p)

~Gaiadóttir~

14.07.2014 kl.00:36

Fru S.: Jeg ble også utrolig glad da jeg oppdaget Fairphone! Så jeg har nok bestemt meg at for at den dagen telefonene mine (ja, jeg har to, både den gamle og smartphonen), så skal jeg investere i en Fairphone :D

Du skriver om veldig viktige ting her. Jeg er nok en av de mer eller mindre ukritiske personene når det kommer til hvordan jeg ser på overvåkning, men jeg ser absolutt at det er og kan bli et problem. Skriver stadig under på kampanjer for et mer åpent system, og håper på det beste...

Hehe, ja, jeg venter stadig på at Herr og Fru S. skal dukke opp på facebook ^^

Laura Morrigan

14.07.2014 kl.05:26

I am not a huge fan of technology either, but I have made many friends through Blogger and Facebook who live far away and like me love writing, faeries or the Victorian era, so I have become fonder of it. It certainly costs less to talk to them through facebook than calling overseas too!

My boyfriend recently gave me a phone that works on the internet to replace my old dead one. It is good to be able to check my email and blog etc. but I still prefer reading a book while travelling. I need to get around to putting some music on it, that would be nice to block out noise when travelling.

I like your sparkly phone case!

~Gaiadóttir~

14.07.2014 kl.12:14

Laura Morrigan: Me too! I am very grateful for technology as it has given me the opportunity to meet and get to know so many wonderful souls I wouldn't have met otherwise :)

Ah, yes, music is much needed for that. I only use my phone when I find free wifi, so I don't use it too frequently or spend too much money :)

Thank you! It belonged to my mom, but she got a new one, so I got it ^^ It's a little bended, so it makes stupid shadows on my pictures, so I have to remove it every time I take a photo :p

Fru S.

14.07.2014 kl.13:05

Å støtte kampanjer er ein god start, men det er også masse ein kan gjere sjølv gjennom å ta bevisste valg :) Det kan vere lett å miste motet, då det er mykje å setje seg inn i om ein er verkeleg interessert, men som med alt anna er det jo betre å gjere litt enn ingenting. Denne nettsida har ein relativt grei oversikt over nokre open source alternativer til både PC og smarttelefoner: http://prism-break.org/en/. Så det kan jo vere til ettertanke ^^

Hehe, då må eg nok dessverre skuffe deg :p Vi hadde jo nesten bestemt oss for å hoppe på Facebook igjen, etter den gongen vi møttes på BM, men etter å ha tenkt nøye gjennom det (i tillegg til å lese HEILE personvernsdokumentet) innsåg vi at det no var endå fleire grunner til å halde seg unna enn då vi droppa Facebook i utgangspunktet. Og sjølv om det er synd å miste "nettverket" der, føler vi jo at vi klarer oss fint utan :) Instagram er likevel ikkje heilt utelukka, då det er mogleg eg kan omprogrammere telefonen slik at Instagram/Facebook ikkje mottar informasjonen du må "dele" for å få tilgang ;)

~Gaiadóttir~

14.07.2014 kl.13:31

Fru S.: Takk for tipset :D Jeg tviler dessverre på at jeg kommer til å sette meg noe særlig inn i det, for jeg er som sagt litt teknofobisk av meg og skjønner ikke bæret! :3

Oisann! Såpass :o Okei, da får vi håpe at dere får det til <3 :D Det hadde vært så stas ^^

Plant a new seed:

~Gaiadóttir~

17, Alvdal

.*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫ Welcome to the enchanted life of a Fairy of the Norwegian Woods, who is working for peace, freedom, justice, goodness, beauty, and a greener humanity in harmony with plants, animals, each other, the Earth and the Universe. ✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*

✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*bilde


Categorys

Arkiv

^ Back to Top
hits